Foodlogica

Na een uitgebreid onderzoek naar de problematiek met vervoer in de binnenstad hebben Franscesca Miazzo en Jessica Spadacini in 2014 Foodlogica opgericht.

Het bedrijf biedt een duurzaam alternatief voor de “last mile” van voedseldistributie in dicht stedelijk gebied. Met voornamelijk lichte elektrische voertuigen zoals bakfietsen wordt – veelal duurzaam en lokaal geproduceerd – voedsel vanuit verschillende hubs naar drie verschillende klantgroepen vervoerd; de klanten van cateraars, de klanten van voedselproducenten (horeca) en klanten van leveranciers van voedselboxen. Elektrisch ondersteunde bakfietsen kunnen in dicht stedelijk gebied tweemaal meer klanten per uur toeleveren dan dieselbusjes die worden opgehouden door problemen in het verkeer en met parkeren. De oplossing van Foodlogica is dus niet alleen milieuvriendelijker, maar ook economisch efficiënter. Het concept biedt interessante mogelijkheden voor de uitbreiding naar andere steden in binnen- en buitenland. De investering in Foodlogica past daarom erg goed bij ifund; de onderneming draagt bij aan zowel de voedsel- als energietransitie.

In 2018 heeft ifund als lead investor samen met twee informal investors groeifinanciering verstrekt aan Foodlogica.

Gerelateerde activiteiten

Cowspiracy

De documentaire Cowspiracy gaat over de invloed van de vleesindustrie op de grootste problemen, waar we op Aarde mee te maken hebben.Lees meer

Ifund investeert in FOODLOGICA

  Ifund investeert in FOODLOGICA, dat een een duurzame vorm van “last mile delivery” van voedsel in dicht stedelijk gebied biedt aan haar klanten. In Amsterdam wordt massaal gefietst, maar vervoer van voedsel in de binnenstad gebeurt nog steeds met vervuilende dieselbusjes. Francesca Miazzo en Jessica Spadacini deden uitgebreid onderzoek naar de situatie om te… Lees meer

Ifund investeert in Jack Bean

Stichting ifund heeft samen met DOEN participaties geïnvesteerd in Jack Bean, “plant-based fast cuisine”. In juni 2018 is de pilot store geopend aan het Weena, tegenover Centraal Station Rotterdam. Jack Bean maakt gezond en smakelijk fastfood vrij van vlees of zuivel, voor een aantrekkelijke prijs. Oprichters Mathijs Huis in ’t Veld en Pepijn Schmeink vormen… Lees meer